Sprekers

Fabiënne Koekelkoren
Fabiënne Koekelkoren
AIOS Dermatologie
Erasmus MC
Fabiënne Koekelkoren, een Limburgse met een grote voorliefde voor de huid, de bijkomende ziekten en behandelmogelijkheden. Wonend in Amsterdam heeft zij bijna haar medische specialisatie tot dermatoloog in het Erasmus MC in Rotterdam afgerond. Binnen de dermatologie specialiseert zij zich in de dermato-oncologie, chirurgie en flebologie.
Jonne Kortmann
Jonne Kortmann
Forensisch arts gespecialiseerd in letsel
Vör Medical Forensics
Sinds 2008 werkzaam als forensisch arts. In 2015 gaan specialiseren in letsel bij kinderen bij een vermoeden van kindermishandeling. Nu landelijk geregistreerd als rechtbank deskundige in letsel en werkzaam in Amsterdam. Ook betrokken bij de opleiding van forensisch artsen en verpleegkundigen.
Mesut Savas
Mesut Savas
AIOS Internist
Erasmus MC
Mijn naam is Mesut Savas en ik ben een arts in opleiding tot medisch specialist (internist). Ik heb promotieonderzoek (cum laude) gedaan naar verschillende facetten van obesitas met in het bijzonder de relatie met stress en stresshormonen. Het is inmiddels mijn passie geworden om medisch wetenschappelijke hoogtepunten met name op het gebied van obesitas in lekentaal met iedereen te delen.
Christina van der Feltz-Cornelis
Prof. dr. Christina van der Feltz-Cornelis
Hoogleraar sociale psychiatrie
University of York
Christina van der Feltz-Cornelis is hoogleraar psychiatrie en epidemiologie aan de Universiteit van York en honorary professor aan University College London, UK. Zij ontwikkelde een consutaltiemodel voor psychiatrische consulten in de huisartsenpraktijk en onderzocht de effectiviteit daarvan in ruim 200 huisartsenpraktijken in Amsterdam, het zogenaamde POCO project. Zij trainde vele psychiaters, huisartsen en POH GGz praktijkondersteuners in dit samenwerkingsmodel en ondersteunde de landelijke implementatie van psychiatrische consulten in de eerste lijn die uiteindelijk onderdeel werd van de basisGGz en generalistische GGz in de eerste lijn in 2014. In Engeland deed zij ervaring op met digitale consultatie.
Luna Stibbe
Luna Stibbe
Huisarts
Zzp
Ha, ik ben Luna Stibbe, 31 jaar en sinds dit jaar huisarts. Voordat ik mijn opleiding tot huisarts afrondde heb ik met veel plezier een aantal jaar op de eerste hulp in verschillende stadsziekenhuizen in Nederland en in het buitenland gewerkt. Nu als huisarts zie ik nog steeds veel (kleine) spoed problemen zoals kleine trauma's en neem jullie daarom graag een middag mee hoe we dit samen binnen de huisartsenpraktijk het beste kunnen aanpakken.
Nienke Vellinga
Nienke Vellinga
Triagist, opleider en trainer
De Doktersacademie en bestuurslid van de Beroepsvereniging Triagisten Nederland
Mijn naam is Nienke Vellinga en sinds 2002 Triagist bij Dokters Wacht Friesland. Het 1e jaar was pionieren, we hadden geen idee waar en wat we moesten vragen aan de patiënt. Hoe ernstig was de situatie van patiënt? Hoe lang bestonden de klachten? Er werd veel overlegd met de arts en die besloot of de patiënt wel of niet gezien moest worden. Via de fax werd de afspraak gemaakt.
Tegenwoordig zijn de triagisten vakkundig opgeleid en weten precies welke actie moet worden uitgezet.
In 2003 ben ik met mijn gezin verhuisd naar Florida. Hier heb ik 4 jaar gewoond en daar een Doula opleiding gevolgd en gewerkt in een geboortecentrum.
In 2008 weer begonnen als triagist bij DWF. In 2018 auditor/mentor geworden en sinds die tijd ook co.trainer/acteur/opleider bij de Dokters academie.
Ik leid voor DWF nieuwe triagisten op. Natuurlijk willen we de kwaliteit van de gesprekken hoog houden en samen met betreffende triagist beluisteren we haar gesprekken en beoordelen de gesprekken via de Kernset.
Regelmatig geeft ik triage training aan doktersassistentes uit de dagpraktijk.