Hoe ziet de dag er uit?
09.00 uur Aankomst en registratie
09.35 uur Naar de lokalen
09.45 uur Start lesronde 1
11.00 uur Pauze
11.20 uur Start lesronde 2
12.35 uur Lunch
13.20 uur Start lesronde 3
14.35 uur Pauze
15.00 uur Start lesronde 4
16.15 uur Einde programma
Programma; welke 4 lessen kies jij?
Hieronder tref je de 6 keuzelessen; kies er 4 uit en geef die keuze bij inschrijving aan. Op de dag zelf krijg je bij registratie een naambadge waarop je persoonlijke dagindeling staat vermeld.
Patiëntgerichte communicatie aan de apotheekbalie verbeteren
Waarom is patiëntgerichte communicatie belangrijk? En hoe doe je dat dan?
Dat zijn vragen waarop in deze les antwoorden gegeven worden. In deze interactieve les neem ik jullie eerst mee in de achtergrond van patiëntgerichte communicatie: wat is het, waarom is het belangrijk en wat levert het jullie en ook de patiënt op? Vervolgens kijken we naar effectieve communicatiestrategieën en andere tips & tricks die jullie kunnen inzetten om het gesprek met de patiënt goed (of nog beter!) te laten verlopen. Om hier vertrouwd mee te raken, gaan we tot slot gesprekken oefenen met elkaar met behulp van casussen uit de dagelijkse praktijk. Zo kunnen jullie na deze les de kennis en nieuwe vaardigheden direct zelf in de praktijk brengen!
Is leefstijl nu 'the name of the game' bij DM2?
Stap binnen in de boeiende wereld van diabetes type 2 tijdens deze nascholingssessie. Verken de cruciale rol van leefstijlfactoren in de behandeling en preventie van DM2. Laat je informeren over de nieuwste inzichten en benaderingen op het gebied van leefstijlgeneeskunde en welke tips jij de patiënt mee kunt geven.
Rare vlekjes en plekjes: wat is het en wat doe je er aan?
Het doel van deze les is om u zowel in het werkleven maar ook in het dagelijkse leven comfortabeler te laten voelen wat betreft de meest voorkomende huidplekjes en mogelijke behandelingen hierbij. U zult de basis van de huid leren (anatomie en functies), de meest voorkomende vlekjes en plekjes en behandelingen hiervan (o.a. corticosteroïdzalven – de bekende ‘hormoonzalven’). Er zal zeker ook aandacht besteed worden aan de risico’s van zonblootstelling, zonneschade en huidkanker. Tevens het gebruik van zonnebrand hierbij met de verschillende beschermingsfactoren.
Al met al wordt het veel plaatjes kijken en er samen voor zorgen dat jullie met een rugzak vol praktische tips weer naar het werk kunnen.
Longaandoeningen: als gewoon ademen niet meer lukt
Leer hoe je als apothekersassistent een essentiële rol kunt spelen bij het verstrekken van informatie, begeleiding en de juiste medicatie voor patiënten die geconfronteerd worden met de uitdagingen van longaandoeningen.
Nieuwe ontwikkelingen rondom het behandelplan noodanticonceptie
Welkom bij onze nieuwe nascholing over anticonceptie! We gaan dieper in op de wereld van anticonceptie, waarbij we rare adviezen op TikTok en invloeden van influencers bespreken. Wat gaat er rond en hoe ga je daar mee om? Leer over de diverse anticonceptiemethoden en hun effecten. We benadrukken het belang van duidelijke voorlichting, vooral voor jonge gebruikers, en bespreken hoe jij als apotheker hierin een cruciale rol speelt.
Een lesje farmaceutisch rekenen; zo bepaal je de kinderdosering
Hoe zat het ookalweer? Delen en vermenigvuldigen. In ons werk komen we dagelijks in aanraking met allerlei berekeningen. Denk aan het berekenen van een (kinder)dosering, het omrekenen van een concentratie of het berekenen van de hoeveelheid ml drank die ingenomen moet worden. Hoe zat het ook alweer met al deze berekeningen. In deze les wordt jouw basiskennis weer opgefrist en neem ik je mee in de berekening van kinderdoseringen. Verhoog je zelfvertrouwen en precisie in het afstemmen van medicatie op de unieke behoeften van jonge patiënten.