Hoe ziet de dag er uit? 

09.00 uur     Aankomst en registratie 
09.35 uur     Naar de lokalen 
09.45 uur     Start lesronde 1 
11.00 uur     Pauze 
11.20 uur     Start lesronde 2 
12.35 uur     Lunch 
13.20 uur     Start lesronde 3 
14.35 uur     Pauze 
15.00 uur     Start lesronde 4 
16.15 uur     Einde programma 

Programma; welke 4 lessen kies jij?

Hieronder tref je de 6 keuzelessen; kies er 4 uit en geef die keuze bij inschrijving aan. Op de dag zelf krijg je bij registratie een naambadge waarop je persoonlijke dagindeling staat vermeld. 

Zo vergroot je de weerbaarheid tegen burnout

Deze les is een kennismaking met Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een wetenschappelijk aangetoonde effectieve methode. Het wordt succesvol ingezet om ziekteverzuim te voorkomen, door de veerkracht van medewerkers te vergroten en hen te leren concreet te handelen vanuit zelfacceptatie en persoonlijke waarden.

Op weg naar een andere manier van werken in de huisartsenpraktijk

In de huisartsenpraktijk vindt een transformatie plaats naar een modernere werkwijze. Deze les belicht de overgang naar een vernieuwde aanpak. Hierin staan digitale elementen centraal, waaronder online afspraken, e-consulten en beeldbellen met de dokter. Wat vinden we hier eigenlijk van? Hoe ga je hier mee om?

Ik wil jullie deze les meenemen op weg naar hybride werken. Wat kom je onderweg allemaal tegen, welke bochten en hobbels zijn er. Kunnen de patiënten, maar ook wij als collega’s wel overweg met digitalisering? De meeste hebben de eerste stappen gezet maar hoe zetten we deze koers verder zodat ons dit tijdwinst gaat opleveren. Samen met jullie ga ik deze weg bewandelen. 

Een nieuwe diabetescrisis: steeds meer jongeren krijgen 'ouderdomssuiker'.

Meer tieners krijgen diabetes type 2, een ziekte die te boek staat als ouderdomssuiker. De jongste patiënten zijn gemiddeld 12 jaar. Kinderartsen vinden dat de leefomgeving snel gezonder moet worden. ‘We zitten in een diabetescrisis.’

Benauwdheid: het hart of de longen?

De les "Benauwdheid: het hart of de longen?" biedt een grondige verkenning van de oorzaken en differentiële diagnose van benauwdheid, met specifieke aandacht voor de mogelijke betrokkenheid van het hart en de longen. Tijdens de les zullen we aan de hand van echte situaties en voorbeelden bespreken hoe je kunt herkennen of benauwdheid komt door problemen met het hart of met de longen.

Trend op de socials: stoppen met de pil. HOEZO?

Er zijn veel misverstanden rond anticonceptie. Helaas ook door platforms als Instagram of TikTok, waar influencers hun ervaringen met anticonceptie delen. Jonge meiden nemen die verhalen vaak voor waarheid aan. Maar inhoudelijk kloppen ze niet altijd. En dat kan grote gevolgen hebben.  

Een les over bewegingsstoornissen: schokken, trillen, tremoren en tics

De les over bewegingsstoornissen biedt een diepgaand inzicht in diverse motorische aandoeningen, waaronder schokken, trillen, tremoren en tics. In deze les wordt uitgebreid ingegaan op de kenmerken, oorzaken en mogelijke behandelingsbenaderingen van deze bewegingsstoornissen.