Welkom!

Welkom op onze website voor de nascholing "Actualiteiten over proctologie en bekkenbodemzorg". Deze nascholing is speciaal ontworpen voor huisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants werkzaam in zowel de eerste lijn als binnen de chirurgie, urologie en gynaecologie.

Proctologische en bekkenbodemaandoeningen komen frequent voor en vormen veelvoorkomende uitdagingen in de huisartsenpraktijk. Het kan voor huisartsen lastig zijn om deze aandoeningen adequaat te diagnosticeren en te onderscheiden, wat kan leiden tot vertraagde of inadequate behandelingen. Als gevolg hiervan worden patiënten geregeld onnodig naar de tweede lijn doorverwezen, terwijl veel van deze proctologische en bekkenbodemgerelateerde klachten met relatief eenvoudige interventies in de huisartsenpraktijk kunnen worden verholpen.

Ons doel is om de kennis en vaardigheden van zorgverleners te vergroten op het gebied van proctologie en bekkenbodemzorg. Door deskundige sprekers uit verschillende medische disciplines te combineren, bieden we een holistische benadering van proctologische en bekkenbodemproblematiek.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze nascholing op een van de beschikbare data en locaties. 

Data & Locaties

 • Amsterdam
  29-11-2023

   
 • Eindhoven
  7-12-2023

   
 • Rotterdam
  1-02-2024

   
 • Zwolle
  15-02-2024

   
 • Utrecht
  13-03-2024

   
 • Arnhem 
  11-04-2024

Programma

Tijdens deze nascholing komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder anatomie, diagnostische mogelijkheden en behandelingsopties voor proctologische en bekkenbodemaandoeningen. Het programma is gericht op het verbeteren van diagnosevaardigheden en het bevorderen van effectieve behandelingen in de huisartsenpraktijk.

Voorzitter

Edgar Furnée
Dr. Edgar Furnée
Algemeen en Colorectaal chirurg
UMC Groningen & Keizer Kliniek, Assen

Bekijk de video!

Kosten

De kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen €125,-. Dit bedrag is inclusief consumpties, diner, certificaat en cursusmateriaal.

Deze nascholing wordt mogelijk gemaakt door de sponsoren: