Bekijk de video!

DEZE KICK MAG JE NIET MISSEN!

Daar hangen ze ineens. In de touwen van je fysio- of fitnessruimte. Als sporter kun je nogal wat blessures oplopen. Spier- en skeletletsel, zoals een botbreuk of een gescheurde pees. Soms ontstaan blessures plotseling, vanuit een botsing of verdraaiing. En talloze letsels sluipen erin door slechte trainingsgewoonten of slecht materiaal.

Het terrein van kracht- en vechtsportblessures is voor veel fysiotherapeuten een black box, want bij kracht- en vechtsporten is de casuïstiek specifieker. Preventie en behandeling... waar begin je? Hoe moet je blessures in deze disciplines identificeren, voorkomen en effectief behandelen? Mirwais Mehrab merkt dagelijks waar theorie en praktijk schuren. Als sportarts in opleiding, drievoudig Nederlands kampioen gewichtheffen, CrossFit-specialist én medisch adviseur van de bond delen hij en zijn collega-docenten op donderdag 25 januari a.s. met jou de fijne kneepjes van kracht- en vechtsportblessures.

Samen stappen we in de ring bij het AFAS Experience Center in Leusden. Hier behandelen we de veelvoorkomende blessures bij kracht- en vechtsporten. Stopwatch op 15.00 uur. Dan klinkt de bel en steken we over naar Theo Meijer Sport (Theo, voormalig judoka, behaalde Olympisch brons in 1992). Op de tatami en in het krachthonk krijgen we een serie demonstraties. Hoe ontstaan de meest voorkomende blessures en hoe behandelen we die? Aansluitend heffen we dan nog maar één ding: het glas!

Datum & Locatie

Je bent van harte welkom op 25 januari 2024 bij Theo Meijer Sports in Leusden. 
Adres: Inspiratielaan 1, 3833 AV Leusden

Sprekers