Bekijk de video voor alle informatie over deze unieke studiedag!

KRUIP ONDER DE HUID

Op 31 januari 1632 vond de Anatomische Les van dr. Nicolaes Tulp plaats die bekend is geworden door het schilderij van Rembrandt van Rijn. Deze anatomie les was een jaarlijks terugkerende openbare les door het Amsterdamse chirurgijnsgilde. Samen met de afdeling Anatomie van het Radboudumc organiseert Mark Two Academy op donderdag 30 november 2023 een studiedag die geheel in het teken staat van de anatomie, pathologie en fysiologie van longen, hart- en bloedvaten.

Na de kennisupdate in de ochtend (Hoe zat het ook al weer?), staat na de lunch een uniek practicum op het programma. Je wordt rondgeleid door het anatomie- en pathologie museum, met een unieke collectie anatomische preparaten. Je mag je skills laten zien bij de toepassing van hechttechnieken en leert hoe het (nog) beter kan. Het meest indrukwekkende onderdeel van deze middag is een bezoek aan de snijzaal van het Radboudumc, om daar aan de hand van menselijke preparaten je kennis toe te passen. Je krijgt ook de gelegenheid om een aantal pathologie preparaten te bekijken van ziektebeelden die veel voorkomen in de dagelijkse praktijk.

Door praktisch bezig te zijn, het weefsel vast te kunnen houden en vanuit alle hoeken te kunnen bekijken, ga je zonder twijfel de opgedane kennis beter vasthouden. Aarzel dus niet, en schrijf je in voor deze bijzondere anatomische les.

Alexandra van Driessen,
cursusmanager

Klik op de folder!