DEZE KICK MAG JE NIET MISSEN!

Daar hangen ze ineens. In de touwen van je fysio- of fitnessruimte. Als sporter kun je nogal wat blessures oplopen. Spier- en skeletletsel, zoals een botbreuk of een gescheurde pees. Soms ontstaan blessures plotseling, vanuit een botsing of verdraaiing. En talloze letsels sluipen erin door slechte trainingsgewoonten of slecht materiaal.

Bij kracht- en vechtsporten liggen de pijntoleranties hoger. De casuïstiek is specifieker. Maar preventie en behandeling… waar begin je? Mirwais Mehrab merkt dagelijks waar theorie en praktijk schuren. Als sportarts in opleiding, drievoudig Nederlands kampioen gewichtheffen, CrossFit-specialist én medisch adviseur van de bond delen hij en zijn collega-docenten op donderdag 25 januari a.s. met jou de fijne kneepjes van kracht- en vechtsportblessures.

Samen stappen we in de ring bij het AFAS Experience Center in Leusden. Hier behandelen we de veelvoorkomende blessures bij kracht- en vechtsporten. Stopwatch op 15.00 uur. Dan klinkt de bel en steken we over naar Theo Meijer Sport (Theo, voormalig judoka, behaalde Olympisch brons in 1992). Op de tatami en in het krachthonk krijgen we een serie demonstraties. Hoe ontstaan de meest voorkomende blessures en hoe behandelen we die? Aansluitend heffen we dan nog maar één ding: het glas!

Met collegiale groet,

DAGVOORZITTERS:
Mirwais Mehrab, sportarts in opleiding en meervoudig Nederlands Kampioen Gewichtheffen
Lianne van Ruitenbeek, sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij K.N.V.B.