Voorwoord

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ook dit jaar weer een nascholing over atopisch eczeem organiseren. Na drie zeer succesvolle edities van de Masterclass Atopisch Eczeem, is het – vinden we – weer gelukt een mooi programma vol met fascinerende onderwerpen en deskundige sprekers samen te stellen.

Wat is het histologische onderscheid tussen tussen eczeem en prurigo nodularis? Prof. dr. Marijke van Dijk geeft uitleg!

De donkere huid heeft vaak andere kenmerken en reageert soms anders op behandelingen. Dr. Arjan Hogewoning zal zijn ervaringen delen over atopisch eczeem bij de donkere huid, gebaseerd op zijn werk in Afrika. Maar dat is niet alles! Bram Preesman en Sylvia van Beugen praten je bij over de psychologische impact van jeuk bij huidaandoeningen in het algemeen en bij prurigo nodularis in het bijzonder en mogelijkheden voor psychologische behandeling.

Tot slot geven Celeste Boesjes en Lian van der Gang je graag een update over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van systemische therapie bij eczeem.

Kortom, een programma dat je niet wilt missen. Zien we je op 28 september?

Met een vriendelijke groet,

Marlies Tol, physician assistant dermatologie, Mauritskliniek
Florine Schussler-Raymakers, verpleegkundig specialist dermatologie, UMC Utrecht

Folder:

https://assets.swoogo.com/uploads/2707714-649c33d8ea001.pdf

Deze masterclass wordt gesponsord door: