Voor-en achternaam
Dr. Annemarie Leliveld-Kors
Functietitel
Uroloog
Bedrijf/Instelling
UMCG
Spreker Bio
Annemarie Leliveld is werkzaam als oncologisch uroloog in het UMC Groningen sinds 2005. Gepromoveerd op urotheelcel carcinoom van blaas en hoge urinewegen. En sinds 2019 mede trekker van het blaaskankercentrum Noord Nederland waar wekelijks nieuwe patiënten met hoog risico niet-spierinvasief en spierinvasief blaascarcinoom multidisciplinair gezien worden.

Als oncologisch uroloog voert ze zowel poliklinische invasieve onderzoeken als operaties op de operatiekamer uit bij urologische patiënten, maar ook gezamenlijk met andere snijdende collegae bij patiënten met andere aandoeningen. De hoeveelheid afval wat daarbij vrijkomt is niet alleen schrikbarend maar ook ziekmakend. Dit is mede aanleiding geweest om het voortouw te nemen in het proces naar een meer circulair werkende OK in het UMCG (maar ook landelijk) door samen te werken met alle betrokken zorgmedewerkers.

Binnen het UMCG is ze actief in het Greenteam van de OK, heeft het Greenteam voor het endoscopiecentrum en interventiecentrum opgericht als ook de landelijke werkgroep de Groene Uroloog. Ze is bestuurslid van het landelijk netwerk van Landelijk Netwerk de Groene OK waarbij het doel is om alle zorgprocessen in en rond de OK versneld te verduurzamen onder andere door het delen van best practices. Daarnaast houdt ze houdt regelmatig voordrachten voor collega's in het land. Samenwerking, kennis vergaren én delen en veel communiceren over circulair werken acht zij van het grootste belang.
Annemarie Leliveld-Kors